Lo que voy a ser cuando crezca!

Russian soccer in orbit!

Обръснаха американски астронавт…   

Астронавтите на НАСА Стивън Суонсън и Рийд Уайзман, влизащи в състава на екипаж 40/41 на Международната космическа станция /МКС/, бяха обръснати нула номер от германския си колега Александер Герст заради загубата на националния отбор по футбол на САЩ от състава на Германия на Мондиал 2014 в Бразилия, съобщиха Space.com и Нюзру.

НАСА разпространи видеозапис, на който се вижда как Герст бръсне главите на американците със специална “космическа” самобръсначка. Американците се бяха хванали на бас с германския си колега на МКС Александер Герст за изхода от мача между Германия и САЩ, който се игра на 26 юни. Бундестимът спечели с минималния резултат 1:0. Условията на баса бяха, ако САЩ спечелят срещата, германският астронавт, който по принцип си бръсне косата на главата, да си изрисува на челото американското знаме. При победа на Германия, Герст да обръсне косите на американските си колеги Суонсън и Уайзман, припомня ИТАР-ТАСС.

За да обръсне косите на астронавтите на НАСА, Герст използва специална машинка, снабдена с микропрахосмукачка. Тя е необходима, за да не се разлети косата из станцията в условията на безтегловност. След края на “операцията”, Герст качи в Туитър съответната снимка с надпис: “Мисията е изпълнена”. Загубилите облога американци приеха поражението си с чувство за хумор. Уайзман например написа в Туитър, че се радва да се събужда сутрин, без да се притеснява за прическата си.

En una victoria para Alemania, Gers afeitan el pelo de sus homólogos estadounidenses Swanson y Wiseman recuerda ITAR-TASS. Para afeitar el vello de los astronautas de la NASA Gers utiliza una máquina especial equipada con mikroprahosmukachka.

http://m.sportal.bg/news.php?category=&id=495515

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s